Waterontharder en verzachter werking: Beste waterfilters en waterfilterkannen

Trakteer uw gezin en huis op prachtig zacht water met een waterontharder of waterfilterkan. Meer informatie mogelijk op www.waterontharder-specialist.be

Waterfilterkannen voor heerlijk water

Geniet van schoner, frisser smakend water met een waterkan die bij uw stijl en behoeften past.

Waterzuiveraars

Maak uw water 100% puur en gezond, bescherm uw gezin tegen door water overgedragen ziekten.

Waterontharders

Waterontharder voor het hele huis met automatische regeneratie voor verbeterde waterkwaliteit.

Consumentenproducten

Waterfilterkannen

Het slanke en minimalistische ontwerp zou deze premium waterkan een verfrissende update voor elke moderne keuken maken.

Flessen waterfilter

Laat geweldige Lekker In De Buurt gefilterd water je gehydrateerd houden als onderdeel van je levensstijl onderweg. De samendrukbare filterfles is milieuvriendelijk en handig.

N

Maak water 100% zuiver.

%

korting op uw eerste bestelling

Klantenservice

Product leveringen

We zullen proberen uw bestelling zo snel mogelijk bij u te krijgen, lees hier meer over ons bezorgbeleid.

Service & reparatie

Om optimale prestaties van uw systeem te behouden, raden wij een service om de 2-5 jaar aan.

Registreer uw garantie

Vul het eenvoudige formulier in om uw productgarantie vandaag nog te registreren.

{

Vanwege verhuizing is dit mijn tweede aankoop. Uitstekend product, uitstekende klantenservice, uitstekende levering

De waterontharder heeft een groot verschil gemaakt voor mijn comfort en ik weet niet hoe ik het zonder kon. Het is zo goed om de waterkoker en de stomer te kunnen gebruiken (en heel veel andere gadgets)

Laatste updates

Hoe u de beste filterkan voor u kunt kopen

Hoe u de beste filterkan voor u kunt kopen

Als u echt kieskeurig bent over uw water, kunt u geld besparen door te investeren in een waterkan. Wanneer u overschakelt naar gefilterd water, smaakt het net zo vers als flessenwater en we beloven dat u het verschil niet zult weten.

We zijn allemaal op zoek naar manieren om het leven gemakkelijker te maken, dus filters die alleen om de zoveel tijd hoeven te worden vervangen (d.w.z. eens per maand) zijn ideaal. Het is echter verstandig om de stijl en het merk filter te controleren voordat u een kan kiest, omdat sommige filters meer gedoe kunnen veroorzaken dan ze waard zijn. Sommige cartridges hebben meer tijd nodig om te filteren, dus je moet onthouden dat je de kan regelmatig moet vullen, anders kom je in een mum van tijd weer in de fles.

Bij het kiezen van een kan denk je misschien dat een funky gevormde er cool uitziet, maar je zult behoorlijk verlegen zijn als je hem thuis krijgt en het past niet in je koelkastdeur, dus overweeg of je je water gekoeld moet hebben of niet voordat u een kan koopt.

Onze selectie van de beste waterfilterkannen

1. ZEROWATER 7-KOPKAN

Voor als u wilt dat uw drinkwater ECHT zuiver is

1. ZEROWATER 7-CUP JUG

ZeroWater beweert het enige waterfiltermerk te zijn dat het equivalent van gezuiverd flessenwater in uw huis levert. De ZeroWater-kannen gebruiken een 5-traps filtersysteem om dit te bereiken en om zijn claim te bewijzen, wordt de kan geleverd met een TSD-meter (totaal opgeloste vaste stoffen), zodat u uw water kunt controleren voor en nadat het is gefilterd.

Dus werkt het? Ja. We probeerden twee kraanwatermonsters, waarbij de ene een waarde van 270PPM (parts per million) had en de andere een waarde van 280PPM, en nadat ze door het ZeroWater-systeem waren geleid, hadden beide monsters een nulwaarde. We hebben vervolgens water gefilterd met een 280PPM-waarde in twee afzonderlijke Brita-kannen en hebben metingen gevonden van 222PPM en 171PPM.

2. BRITA MARELLA XL WATERFILTERKAN

Een vertrouwd merk dat in alle koelkasten past

BRITA MARELLA XL WATERFILTERKAN

De Brita Marella XL-waterfilterkan is een betrouwbaar merk en is een van de beste waterzuiveringskannen voor de koelkast omdat de vorm en de vorm perfect in de deur passen. Het is echter enigszins misleidend in grootte, omdat 3,5 liter de totale capaciteit is, maar de capaciteit van het gefilterde water is slechts 2 liter. Deze waterzuiveraar neemt Brita MAXTRA-filters die, hoewel prijzig, chloor, kalk en alle andere onzuiverheden met succes uit uw water verwijderen.

3. BERKEY GROOT WATERZUIVERINGSSYSTEEM

Een grote tank die een oplossing op lange termijn biedt voor gezuiverd water wanneer u dit het meest nodig hebt

BERKEY BIG WATER PURIFICATION SYSTEM

Oké, dus dit lijkt misschien een beetje OTT, maar dit waterzuiveringssysteem is ontworpen voor mensen die oplossingen op lange termijn nodig hebben. Als je in een gebied woont waar het water niet veilig is om te drinken, of als je geen toegang hebt tot leidingwater, kan deze industriële optie zelfs het vuilste water uit rivieren, vijvers en buitenlandse watervoorraden zuiveren. Het is enorm, dus we geven je niet de schuld als je het niet mee wilt sjouwen, maar het kan handig zijn als je voor een serieuze tijd gaat kamperen. De filters hoeven slechts om de 22.700 liter te worden vervangen, dus het is niet veel gedoe als je echt gezuiverd water moet hebben.

De 5 soorten filters

De 5 soorten filters

Afhankelijk van uw toepassing, d.w.z. wat u probeert te verwijderen of in sommige omstandigheden probeert te stoppen, zijn er 5 soorten waterfilters:

1. Mechanische filters
2. Absorptiefilters
3. Sequestratiefilters
4. Ionenuitwisselingsfilters
5. Omgekeerde osmosefilters

mechanisch

Het basisidee van mechanische filtratie is om sediment, vuil of deeltjes in het water fysiek te verwijderen met behulp van een barrière. Mechanische filters kunnen van alles zijn, van een basismaas dat groot vuil filtert tot een keramische filter met een extreem complexe poriestructuur voor ultrafijne filtratie van pathogene organismen.

absorptie

Absorptie in waterfilters wordt meestal uitgevoerd door koolstof, dat zeer effectief is bij het afvangen van watergedragen verontreinigingen. De reden dat koolstof verontreinigingen zo gemakkelijk absorbeert, is dat het een enorm inwendig oppervlak heeft dat vol zit met hoekjes en gaten die chemische onzuiverheden zoals chloor kunnen vasthouden.

Actieve koolstoffilters

De meest voorkomende huishoudelijke filters bevatten korrelige actieve kool (GAC) die ongewenste smaken en geuren vermindert door absorptie. Duurdere filters gebruiken koolstofblokelementen die over het algemeen effectiever zijn en meestal een micronwaarde hebben voor deeltjesverwijdering.

beslaglegging

Sekwestratie is de actie van het chemisch isoleren van een stof. Polyfosfaat van voedingskwaliteit wordt vaak gebruikt in kalkremmende filters om de calcium- en magnesiummineralen te sekwesteren die kalkaanslag en corrosie veroorzaken. Polyfosfaat wordt echter in het algemeen slechts in zeer kleine hoeveelheden geïntroduceerd en remt alleen kalk in plaats van het uit te roeien. Dit betekent dat polyfosfaat het water niet verzacht, maar in plaats daarvan werkt om de mineralen in de oplossing te houden, waardoor ze zich niet kunnen vormen als kalk op alle oppervlakken waarmee ze in contact komen.

Ionenuitwisseling

resin

Ionenuitwisseling is een proces dat wordt gebruikt om hard water te verzachten door de magnesium- en calciumionen in hard water uit te wisselen met andere ionen zoals natrium- of waterstofionen. In tegenstelling tot kalkremming verwijdert ionenuitwisseling fysiek de harde mineralen, vermindert kalk en maakt water geschikt voor toepassingen waar het op een constante hoge temperatuur wordt gehouden

Omgekeerde osmose

Omgekeerde osmosesystemen gebruiken waterdruk om water door het membraan te persen, zodat het geen elektriciteit gebruikt, hoewel er een bepaalde hoeveelheid afvalwater wordt geproduceerd dat naar de afvoer moet worden gestuurd. De extra filters die betrokken zijn bij meertraps waterfiltratie kunnen een omgekeerde osmose-eenheid duurder maken dan andere filtratiemethoden, maar in toepassingen waar 99,9% zuiver water vereist is, biedt RO het beste beschikbare filtratieniveau dat steeds vaker wordt gebruikt om water te behandelen dat is gemaakt voor koffie

 

combinaties

Elke filtratiemethode heeft beperkingen op wat het kan verwijderen, dus de meeste waterfilters of filtersystemen gebruiken een combinatie van methoden om een ​​specifiek niveau van waterzuiverheid te bereiken. Om een ​​voorbeeld te geven, huishoudelijke waterkanfilters zullen in het algemeen mechanisch, absorptie en ionenuitwisseling gebruiken, terwijl inline filters mechanisch en absorptie gebruiken met de mogelijke opname van sekwestratie als het filter is ontworpen om kalkaanslag te remmen. Omgekeerde osmosesystemen kunnen mechanische, absorptie en natuurlijk omgekeerde osmose gebruiken, afhankelijk van hoeveel fasen het RO-systeem heeft.

Door inzicht te krijgen in de vijf verschillende methoden waarmee water kan worden gefilterd en de manier waarop deze kunnen worden gecombineerd, zou u het hopelijk gemakkelijker moeten vinden om vast te stellen welk soort filters u nodig hebt voor een bepaalde toepassing.

The Truth: Salt -vs- Zoutvrije waterontharders

The Truth: Salt -vs- Zoutvrije waterontharders

Waterontharders op basis van zout

Laten we eens kijken hoe dit systeem werkt. Onthardingssysteem per definitie VERWIJDEREN calcium (Ca2 +) en magnesium (Mg2 +) van het water door een proces genaamd ionenuitwisseling onder toepassing van een polymeerhars bed dat verspreidt een natrium- deeltje in ruil voor hardheidsmineralen.

Een watertest zou dit type resultaat aantonen – vóór behandeling 10 korrels / gallon, resultaten na behandeling 0 korrels / gallon. Het systeem werkt prima.

Zout gebaseerde waterontharders gebruik van een elektronisch doseerklep aangebracht bovenop een glasvezel harstank dat meting van water door de gallon en vervolgens een reinigingscyclus wanneer de ionen harsbed een verzadigingspunt bereikt. Tijdens de reinigingscyclus voert de elektronische klep een reeks terugspoelingen uit om de hardheidsdeeltjes die zijn opgevangen uit het systeem te verwijderen en deze door een afvoerleiding te spoelen. Het natrium wordt ook bijgevuld in het harsbed tijdens de cyclus en alles is klaar om opnieuw te gaan.

 Water Softeners

Zoutvrije waterontharders – ontkalkingsbehandeling
In het op zout gebaseerde proces hierboven (echte waterontharding) worden hardheidsmineralen eigenlijk uit het water verwijderd. In het zoutvrije proces worden mineralen in het water vastgehouden, maar hun vorm wordt gewijzigd zodat ze zich niet aan oppervlakken hechten. “Zoutvrije” waterontharders zijn eigenlijk geen weekmakers, het zijn “waterconditioners”.

Water wordt verwerkt via een katalytisch medium met behulp van een fysiek proces genaamd Template Assisted Crystallization (TAC). Wat er gebeurt, is dat de hardheidsmineralen worden omgezet in een hardheidskristal dat zich niet aan oppervlakken kan binden. Dit is eigenlijk waterconditionering, niet verzachtend.

Een watertest zou dit resultaat aantonen: vóór behandeling 10 korrels / gallon, resultaat na / behandeling 10 korrels / gallon. Nogmaals, de hardheid is er nog steeds … gewoon veranderd zodat het niet aan oppervlakken hecht.
Er is geen elektrisch ventiel nodig op een zoutvrij systeem omdat het systeem werkt als een conditioner en nooit iets opvangt waardoor de noodzaak om mineralen te zuiveren wordt geëlimineerd.

Met welk systeem zult u blij zijn?

Dus nu vraag je jezelf: “Oké, nu weet ik het verschil in de technologie en hoe het werkt … maar met welk systeem zal ik blij zijn?”

Hoewel beide systemen zijn ingesteld om het probleem van waterhardheid bij het schalen op te lossen, wordt dit het verschil in technologieën duidelijker.

Waterontharders op basis van zout geven je meer het ‘gladde’ gevoel van het water in de douche en je zult merken dat de zeep meer bubbels creëert. De reden en wat veel waterexperts je zullen vertellen is: “Dit is het gevoel schoon te zijn.” Dit komt omdat de mineralen uit het water worden gehaald en niet langer aanwezig zijn om je huid te drogen. Andere voordelen die u zult zien, zijn onder andere het helderder houden van kleuren in uw kleding met de schurende mineralen niet meer aanwezig. Voelt je huid droog aan? Krijgt u kalkafzetting op douchedeuren / glaswerk? Zijn je kleren smerig? Wil je minder zeep gebruiken? Een zoutwaterontharder zou uw betere keuze zijn.

Zoutvrije waterconditioners creëren hardheidskristallen maar laten mineralen in het water achter. De kristallen zullen zich niet aan oppervlakken hechten, dus u zult een vermindering van kalkaanslag zien. Mogelijk ziet u minder zeepgebruik en mogelijk helderder wasgoed. Het belangrijkste voordeel dat u ontvangt van een zoutvrij systeem is het onderhoudsvrije aspect. Geen elektriciteit, geen afvalwater en geen zout / chemicaliën. Krijgt u build-up op douchedeuren / glaswerk? Laat je kleren niet lijken smerig? Hou je niet van het gladde gevoel van zacht water? Wil je niet om te gaan met eventuele zout / chemicaliën? U zou zoutvrije technologie kunnen overwegen, zolang u niet dezelfde resultaten verwacht als op zout gebaseerde technologie.

Zout gebaseerde systemen zullen zoutloos voor de algehele waterontharding overtreffen. De beste manier om zacht water is met een zout op basis van wasverzachter.
De beste manier om te vertellen met welk systeem u tevreden zult zijn, is om een ​​wateranalyse te laten uitvoeren … en daar kunnen wij u mee helpen!

Waterfiltratie versus waterontharding – de krachtmeting!

Waterfiltratie versus waterontharding – de krachtmeting!

Waterfilters of waterontharders -Wat heeft een naam?

Waterfilters zijn systemen die verontreinigingen uit het water kunnen filteren en verwijderen. Ze kunnen kleine RO-drinkwatersystemen bevatten en ook grote filters voor het hele huis die water door het hele huis behandelen. Waterontharders, zoals hun naam zou impliceren, zijn een soort waterfilter voor het hele huis dat water verzacht door mineralen te verwijderen die water hard maken en kalk veroorzaken. Hoewel je kunt zeggen dat een waterontharder ook een waterfilter voor het hele huis is, omvat de term ‘waterfilter’ een veel grotere reeks producten die meer omvat dan alleen waterontharders. Voorbeelden van andere filters voor het hele huis zijn terugspoelbare koolstoffilters, filters voor verwijdering van ijzer en zwavel, sedimentfilters en fluoride-adsorptiefilters om er maar een paar te noemen. Dit zijn totaal verschillende systemen die volledig verschillende waterzuiveringsfuncties vervullen.
Hoe hele huiswaterfilters werken

Waterpassers voor het hele huis gebruiken een breed scala aan waterzuiveringstechnologieën om waterverontreiniging te behandelen. Geavanceerde mediabedden worden gebruikt om verontreinigende stoffen uit het water te verwijderen door het proces van adsorptie, ionenuitwisseling, micronfiltratie, katalytische conversie en oxidatie. Er zijn veel soorten media en dankzij hun veelzijdigheid kunnen ze alles behandelen, van natuurlijke en door de mens gemaakte chemicaliën tot zware metalen. De meeste werken door eerst verontreinigingen in hun matrix op te vangen of om te zetten en deze vervolgens te verwijderen via de processen van regelmatige reinigingscycli of media en vervanging van cartridges. Voor microbiële problemen worden UV-lampen gebruikt om water te steriliseren door het DNA van microbiële verontreinigingen aan te vallen met ultraviolet licht dat effectief bacteriën, virussen en cysten vernietigt. Zeef-, zeef- en membraanfiltratie kunnen ook worden gebruikt om verontreinigende stoffen binnen een breed bereik van micronwaarden te verwijderen.
Hoe waterontharders werken

water-filter

Waterontharders behandelen hard water door zout en ionenwisselaarharsen te gebruiken om calcium- en magnesiumhardheid uit het water te verwijderen. Deze harsen zijn gecoat in een natriumoplossing en wanneer hard water in contact komt met de harsparels, migreren de calcium- en magnesiumionen uit de oplossing naar de actieve plaatsen op de hars en worden in de oplossing vervangen door natriumionen.

Zoutvrije alternatieven voor waterontharder zijn ook beschikbaar voor mensen die geen zout of chemicaliën aan hun water willen toevoegen. Deze zoutloze systemen maken gebruik van een geavanceerd keramisch medium dat effectief hardwatershalingseigenschappen aantrekt en neutraliseert zonder regeneratie, terugspoelen of elektriciteit. Ze zijn ook milieuvriendelijker omdat ze geen spoelwater en elektriciteit nodig hebben, zijn gemakkelijker te onderhouden en zijn 100% zoutvrij, waardoor ze een natuurlijker en gezonder wateronthardend alternatief zijn.
Een systeem kiezen
Waterontharders zijn uitstekende waterzuiveringssystemen die uw huis beschermen tegen de schadelijke effecten van hard wateraanslag. Als u echter andere waterproblemen heeft, zoals waterchlorering, bacteriële besmetting of ijzervlekken, moet u overwegen om een ​​filter voor het hele huis te kopen dat ook die specifieke problemen met water zal behandelen. Het is vrij gebruikelijk voor huiseigenaren om zowel een waterontharder als een filter voor het hele huis te installeren om hun inkomend water goed te behandelen, en deze opstellingen van het totaaloplossingstype bieden een completere filterdekking. De filters voor het hele huis van vandaag zijn zeer efficiënt, duurzaam en zeer betaalbaar, waardoor ze een geweldige investering voor woningverbetering zijn die uw gezondheid en woning vele jaren zal beschermen. Hieronder is een tabel met een aantal veel voorkomende waterproblemen en de systemen die deze kunnen behandelen.

vind uw dichtstbijzijnde Lekker In De Buurt Dealer

We kunnen een gratis huis regelen
consultatie van een lokaal gebaseerd installatieprogramma.