Waterontharders op basis van zout

Laten we eens kijken hoe dit systeem werkt. Onthardingssysteem per definitie VERWIJDEREN calcium (Ca2 +) en magnesium (Mg2 +) van het water door een proces genaamd ionenuitwisseling onder toepassing van een polymeerhars bed dat verspreidt een natrium- deeltje in ruil voor hardheidsmineralen.

Een watertest zou dit type resultaat aantonen – vóór behandeling 10 korrels / gallon, resultaten na behandeling 0 korrels / gallon. Het systeem werkt prima.

Zout gebaseerde waterontharders gebruik van een elektronisch doseerklep aangebracht bovenop een glasvezel harstank dat meting van water door de gallon en vervolgens een reinigingscyclus wanneer de ionen harsbed een verzadigingspunt bereikt. Tijdens de reinigingscyclus voert de elektronische klep een reeks terugspoelingen uit om de hardheidsdeeltjes die zijn opgevangen uit het systeem te verwijderen en deze door een afvoerleiding te spoelen. Het natrium wordt ook bijgevuld in het harsbed tijdens de cyclus en alles is klaar om opnieuw te gaan.

 Water Softeners

Zoutvrije waterontharders – ontkalkingsbehandeling
In het op zout gebaseerde proces hierboven (echte waterontharding) worden hardheidsmineralen eigenlijk uit het water verwijderd. In het zoutvrije proces worden mineralen in het water vastgehouden, maar hun vorm wordt gewijzigd zodat ze zich niet aan oppervlakken hechten. “Zoutvrije” waterontharders zijn eigenlijk geen weekmakers, het zijn “waterconditioners”.

Water wordt verwerkt via een katalytisch medium met behulp van een fysiek proces genaamd Template Assisted Crystallization (TAC). Wat er gebeurt, is dat de hardheidsmineralen worden omgezet in een hardheidskristal dat zich niet aan oppervlakken kan binden. Dit is eigenlijk waterconditionering, niet verzachtend.

Een watertest zou dit resultaat aantonen: vóór behandeling 10 korrels / gallon, resultaat na / behandeling 10 korrels / gallon. Nogmaals, de hardheid is er nog steeds … gewoon veranderd zodat het niet aan oppervlakken hecht.
Er is geen elektrisch ventiel nodig op een zoutvrij systeem omdat het systeem werkt als een conditioner en nooit iets opvangt waardoor de noodzaak om mineralen te zuiveren wordt geëlimineerd.

Met welk systeem zult u blij zijn?

Dus nu vraag je jezelf: “Oké, nu weet ik het verschil in de technologie en hoe het werkt … maar met welk systeem zal ik blij zijn?”

Hoewel beide systemen zijn ingesteld om het probleem van waterhardheid bij het schalen op te lossen, wordt dit het verschil in technologieën duidelijker.

Waterontharders op basis van zout geven je meer het ‘gladde’ gevoel van het water in de douche en je zult merken dat de zeep meer bubbels creëert. De reden en wat veel waterexperts je zullen vertellen is: “Dit is het gevoel schoon te zijn.” Dit komt omdat de mineralen uit het water worden gehaald en niet langer aanwezig zijn om je huid te drogen. Andere voordelen die u zult zien, zijn onder andere het helderder houden van kleuren in uw kleding met de schurende mineralen niet meer aanwezig. Voelt je huid droog aan? Krijgt u kalkafzetting op douchedeuren / glaswerk? Zijn je kleren smerig? Wil je minder zeep gebruiken? Een zoutwaterontharder zou uw betere keuze zijn.

Zoutvrije waterconditioners creëren hardheidskristallen maar laten mineralen in het water achter. De kristallen zullen zich niet aan oppervlakken hechten, dus u zult een vermindering van kalkaanslag zien. Mogelijk ziet u minder zeepgebruik en mogelijk helderder wasgoed. Het belangrijkste voordeel dat u ontvangt van een zoutvrij systeem is het onderhoudsvrije aspect. Geen elektriciteit, geen afvalwater en geen zout / chemicaliën. Krijgt u build-up op douchedeuren / glaswerk? Laat je kleren niet lijken smerig? Hou je niet van het gladde gevoel van zacht water? Wil je niet om te gaan met eventuele zout / chemicaliën? U zou zoutvrije technologie kunnen overwegen, zolang u niet dezelfde resultaten verwacht als op zout gebaseerde technologie.

Zout gebaseerde systemen zullen zoutloos voor de algehele waterontharding overtreffen. De beste manier om zacht water is met een zout op basis van wasverzachter.
De beste manier om te vertellen met welk systeem u tevreden zult zijn, is om een ​​wateranalyse te laten uitvoeren … en daar kunnen wij u mee helpen!