Waterfilters of waterontharders -Wat heeft een naam?

Waterfilters zijn systemen die verontreinigingen uit het water kunnen filteren en verwijderen. Ze kunnen kleine RO-drinkwatersystemen bevatten en ook grote filters voor het hele huis die water door het hele huis behandelen. Waterontharders, zoals hun naam zou impliceren, zijn een soort waterfilter voor het hele huis dat water verzacht door mineralen te verwijderen die water hard maken en kalk veroorzaken. Hoewel je kunt zeggen dat een waterontharder ook een waterfilter voor het hele huis is, omvat de term ‘waterfilter’ een veel grotere reeks producten die meer omvat dan alleen waterontharders. Voorbeelden van andere filters voor het hele huis zijn terugspoelbare koolstoffilters, filters voor verwijdering van ijzer en zwavel, sedimentfilters en fluoride-adsorptiefilters om er maar een paar te noemen. Dit zijn totaal verschillende systemen die volledig verschillende waterzuiveringsfuncties vervullen.
Hoe hele huiswaterfilters werken

Waterpassers voor het hele huis gebruiken een breed scala aan waterzuiveringstechnologieën om waterverontreiniging te behandelen. Geavanceerde mediabedden worden gebruikt om verontreinigende stoffen uit het water te verwijderen door het proces van adsorptie, ionenuitwisseling, micronfiltratie, katalytische conversie en oxidatie. Er zijn veel soorten media en dankzij hun veelzijdigheid kunnen ze alles behandelen, van natuurlijke en door de mens gemaakte chemicaliën tot zware metalen. De meeste werken door eerst verontreinigingen in hun matrix op te vangen of om te zetten en deze vervolgens te verwijderen via de processen van regelmatige reinigingscycli of media en vervanging van cartridges. Voor microbiële problemen worden UV-lampen gebruikt om water te steriliseren door het DNA van microbiële verontreinigingen aan te vallen met ultraviolet licht dat effectief bacteriën, virussen en cysten vernietigt. Zeef-, zeef- en membraanfiltratie kunnen ook worden gebruikt om verontreinigende stoffen binnen een breed bereik van micronwaarden te verwijderen.
Hoe waterontharders werken

water-filter

Waterontharders behandelen hard water door zout en ionenwisselaarharsen te gebruiken om calcium- en magnesiumhardheid uit het water te verwijderen. Deze harsen zijn gecoat in een natriumoplossing en wanneer hard water in contact komt met de harsparels, migreren de calcium- en magnesiumionen uit de oplossing naar de actieve plaatsen op de hars en worden in de oplossing vervangen door natriumionen.

Zoutvrije alternatieven voor waterontharder zijn ook beschikbaar voor mensen die geen zout of chemicaliën aan hun water willen toevoegen. Deze zoutloze systemen maken gebruik van een geavanceerd keramisch medium dat effectief hardwatershalingseigenschappen aantrekt en neutraliseert zonder regeneratie, terugspoelen of elektriciteit. Ze zijn ook milieuvriendelijker omdat ze geen spoelwater en elektriciteit nodig hebben, zijn gemakkelijker te onderhouden en zijn 100% zoutvrij, waardoor ze een natuurlijker en gezonder wateronthardend alternatief zijn.
Een systeem kiezen
Waterontharders zijn uitstekende waterzuiveringssystemen die uw huis beschermen tegen de schadelijke effecten van hard wateraanslag. Als u echter andere waterproblemen heeft, zoals waterchlorering, bacteriële besmetting of ijzervlekken, moet u overwegen om een ​​filter voor het hele huis te kopen dat ook die specifieke problemen met water zal behandelen. Het is vrij gebruikelijk voor huiseigenaren om zowel een waterontharder als een filter voor het hele huis te installeren om hun inkomend water goed te behandelen, en deze opstellingen van het totaaloplossingstype bieden een completere filterdekking. De filters voor het hele huis van vandaag zijn zeer efficiënt, duurzaam en zeer betaalbaar, waardoor ze een geweldige investering voor woningverbetering zijn die uw gezondheid en woning vele jaren zal beschermen. Hieronder is een tabel met een aantal veel voorkomende waterproblemen en de systemen die deze kunnen behandelen.